Teater på bestilling

Den Historiske Skjenkestue - på bestilling?

DEN HISTORISKE SKJENKESTUE


 - få servert historie på bar!”Den Historiske Skjenkestue” er Scenekrafts cross-over prosjekt i sjangeren scenekunst / historieforedrag. Det er historiker Sverre Meling jr. som står for formidling av fakta, og Scenekraft fremfører scener fra verdenshistorien. 


Det er publikum som styrer innholdet gjennom å bestille en ”historisk rett” fra en utlevert meny. Vi opererer med en meny over 9 temaer fra både lokal, nasjonal og internasjonal historie, som publikum må bestille fra. På menyen står bl.a. store hendelser, statsledere, næringslivsfolk, filosofer, forfattere, dronninger og hekser. 

”Den Historiske Skjenkestue” ble produsert av Scenekraft i 2020, i samarbeid med Garasjebryggeriet. I 2023 foregår forestillingene i bryggeriets lille, koselige bar i Strandgaten 119.

 

Forestillingen kan gjøres på bestilling og tilpasses ulike lokaler.

 

Medvirkende:

Sverre Meling jr.

Håkon Karoliussen

Nina Sele

Elsa Aanensen 

 

Terje Vigen - på bestilling?

Terje Vigen - av Henrik Ibsen


Scenekraft presenterer forestillingen «Terje Vigen», med egenkomponert musikk for trekkspill. Henrik Ibsens episke dikt fra 1861 innehar store klassiske temaer om liv og død, der havet står sentralt. Historien om Terje Vigen har i 2023 urovekkende moderne paralleller til krig, sult, flukt og drømmen om et bedre liv. Diktet rommer et stort drama i sin stramme verseform. «Terje Vigen» formidler samtidig den menneskelige kraften til å snu sin skjebne. Diktet viser oss de store kontrastene i et liv, med motgang og sorg, men der mennesket evner å velge bort vrede og hevnlyst til fordel for raushet og tilgivelse.

 

Elsa Aanensen fremfører teksten med Halvor Lillesund som medspiller på trekkspill. Musikken er egenkomponert, og fremføres i tett samspill mellom de to utøverne. Noen av versene er tonesatt.


Forestillingens varighet er ca. 30 min.


Scenekraft har fra 2023 forestillingen Terje Vigen på repertoaret. Denne kan gjøres på bestilling og tilpasses ulike lokaler.