LYDEN av krig

LYDEN av krig

– en teknisk og historisk reise gjennom en krig            


- Premiere 1. april 2022, Festiviteten

 


Scenekraft presenterer en nyskrevet teatermonolog med utgangspunkt i historien om de norske krigsseilerne, basert på erfaringene til lokale sjømenn fra Haugalandet. «LYDEN av krig» har et formmessig grep inspirert av dataspillets virkemidler, og lyd, film og animasjon er bærende elementer i forestillingen.

 

Gjennom å bruke dataspillet som ytre ramme vil informasjon knyttet til det kronologiske forløpet i 2. verdenskrig formidles på en faktaorientert måte. Spillets univers kan forsterke tilstedeværelsen av krigen, og samtidig vil enkeltskjebnene som fremstilles tilføre forestillingen en emosjonell dimensjon. Hver mann for seg selv, borte fra familie og det kjente og kjære, gjennom flere år. Denne avstanden blir illustrert gjennom spillets begrensning, og blir slik en metafor på situasjonen norske sjømann var i som krigsseilere. Spillverdenen er også valgt som ramme med tanke på at vi ønsker å formidle forestillingen særlig mot unge målgrupper.

 

Håkon Karoliussen er skuespiller i forestillingen.

 

«LYDEN av krig» er støttet av Norsk Kulturråd, Stiftelsen Fritt Ord, Rogaland fylkeskommune, Fond for utøvende kunstnere, Fond for frilansere, Haugesund kommune og Karmøy kommune. Scenekraft drives med tilskudd fra Haugesund kommune og Haugesund Sparebank.

 

Skuespiller: Håkon Karoliussen

Manus: Nina Sele / Elsa Aanensen

Musikk: Vegard Fossum / Halvor Lillesund

Regi: Nina Sele

Dramaturg: Marius Leknes Snekkevåg

Produsent: Elsa Aanensen

Film/foto: Kim Edgar Bachel

Animasjon/grafikk: Erlend Bjelland

Teknikk/programmering: Fredrik Finne Halvorsen