Teatral Byvandring

TEATRAL BYVANDRING

- Scenekraft inntar Haugesunds gater!

Foto: Haakon Nordvik

KAN GJØRES PÅ BESTILLING!

TEATRAL BYVANDRING - HAUGESUND I KRIG

 

Opplev Haugesunds krigshistorie på en byvandring utenom det vanlige!

 

På en annerledes byvandring vil profesjonelle skuespillere ta deg med på en rute der vi er innom unike steder knyttet til vår krigshistorie, og introdusere deg for karakterer som levde i Haugesund i krigstid.

 

Teatral Byvandring varer ca. en times tid og starter i Rabinowitzparken i Salhusveien. Ruten går så oppover Bjørgvinsgate, innom Henrik Ibsensgate og til Jonas Lies gate, før vi vandrer til sentrum og Rådhusplassen. Vi avslutter i Øvregaten, ved glassblåserverkstedet Formbar, der det blir mulighet til å ta turen inn og se på lokalprodusert glasskunst.

 

Blant karakterene vi møter på ruta er forretningsmannen Moritz Rabinowitz som ble tatt av Gestapo i 1942. Vi drar innom de kvinnelige rederne Brummenæs og Torgersen som mistet mange av skipene sine under begge verdenskrigene. Vi møter vi den hjemvendte krigsseileren, tydelig traumatisert av krigshandlingene. Vi blir vitne til at den utstasjonerte tyske offiseren og den unge jenta finner hverandre, og må ta konsekvensene av dette.

Vandringen varer ca. 80 minutter. 

 

Opplev en bit av Haugesunds historie på en ny måte!

 

 

Medvirkende:

 

Nina Sele

Håkon Karoliussen

Lars Henrik Aarnes

Elsa Aanensen

Jenny Larsen

Clara Fischer

 

Teatral Byvandring - Haugesund i krig hadde premiere 20. juni 2018

 

 

 

 

TEATRAL BYVANDRING - HANDELSBYEN HAUGESUND

 

Scenekrafts nye byvandring ser denne gang på byens handel fra et historisk og et moderne perspektiv. Vi er innom flere aspekter av handelsvirksomheten. Relevante temaer er fiskeri, sjøfart, kleskonfeksjon, gründervirksomhet og moderne teknologi. Vi møter både bedriftslederen og arbeideren. Kanskje vi våger oss en tur innom byens mer lysskye virksomheter også ...

 

Vandringen vår starter ved paviljongen i Byparken og foregår i nordre del av sentrum. Etter Byparken går vi nedenom byens fødested, før vi går inn i Rederiforeningen og opplever møter med skipsredere her. Vi møter sildearbeidere på kaien og stopper under Risøy bro, før vi går tilbake nordover til Torgbakken. Vi ender opp i butikklokalet til byens ferskeste klesgründer André Ernst Grønås/Ernst by Ernst.

Vandringen er varer ca. 85 minutter.

 

Bli med på en liten tidsvandring gjennom Haugesunds handelshistorie!

 

 

Medvirkende:

 

Nina Sele

Håkon Karoliussen

Lars Henrik Aarnes

Elsa Aanensen

Sverre Meling jr.

 

 

Teatral Byvandring - Handelsbyen Haugesund hadde premiere 22. august 2018.

 

 

Teatral Byvandring er produsert av Scenekraft og støttet av Haugesund kommune, Rogaland Fylkeskommune, Fond for utøvende kunstnere og Fond for frilansere.

 

Direktør Mads Ramstad ved Karmsund Folkemuseum har stått for god veiledning.